• Een unieke samenwerking die een win-win situatie oplevert voor het Antonius ziekenhuis in Sneek en de Koninklijke Marine in Den Helder.

    De tank

    Het Antonius ziekenhuis in Sneek, de Koninklijke Marine en toeleverancier Hypercare BV hebben samen een kennis- en behandelcentrum opgezet voor hyperbare en duikgeneeskunde. In een speciale drukcabine kunnen patiënten zuurstoftherapie ondergaan. Deze behandeling is niet alleen effectief bij duikers die lijden aan decompressieziekte, maar ook bij mensen met slecht helende wonden, bijvoorbeeld als gevolg van bestraling of suikerziekte. Door het toedienen van 100% zuurstof worden in dit laatste geval sneller nieuwe bloedvaten aangemaakt die het genezingsproces bevorderen.

    Het behandelcentrum wordt ook ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar hyperbare en duikgeneeskunde. En het biedt marine-artsen en -verpleegkundigen de kans om in een ziekenhuisomgeving ervaring op te doen met hyperbare geneeskunde. Verder staat het ziekenhuis garant voor 24-uurs beschikbaarheid bij acute marine-situaties.

Mijn boekenleggers
INHOUD  THEMA DOSSIER  #1 2012
Mijn gegevens
Colofon
Contact